mandag 7. april 2014

Kahoot!

I en samfunnsfagtime på Høgskolen i Telemark ble vi introdusert for Kahoot! På sidene til Kahhot! står det at dette er " a game -based classroom response system".

Hver student logget seg inn, enten via smarttelefon eller laptop på Kahoot! sine sider med en tallkode for å komme til den quizzen læreren hadde forberedt til timen. Til smarttelefoner finnes også Kahoot! som en egen app som enkelt kan installeres.

På smarttavlen i klasserommet dukket det opp et spørsmål med fire svaralternativer. Hver deltaker måtte da trykke på ett av alternativene som var merket med egen farge og symbol. Etter at alle deltakere hadde svart dukket det på smarttavlen opp en rangering av de fem raskeste deltakerne. Dette skjedde for hvert spørsmål. Deltakerne fikk poengsum etter hvor raskt de greide å svare på hvert spørmål. Hver deltaker hadde dessuten oversikt over sin egen plassering og poengsum på sin telefon/laptop underveis.

I denne timen brukte læreren dette verktøyet som et forberedende og diagnostisk verktøy før dagens leksjon om et gitt emne. Videre kan Kahoot! med fordel brukes underveis i undervisningen eller til slutt i en time eller et tema. Dette er som sagt et spill-basert verktøy der elevene blir deltakere og det er et konkurranseelement i dette som kan virke motiverende for mange. Vi opplevde iallefall stort engasjement i vår gruppe denne timen.

Det er enkelt å lage sine egne "quizzer" i programmet og man kan søke på emner å få ferdiglagde "quizzer" i en rekke temaer. Programmet trenger ingen installering på laptop/PC/Mac, og det er gratis og er enkel i bruk.

Dette er et verktøy jeg vil anbefale å bruke, både for underholdningsverdi og for læring og deltaking i timene!

Her er linken:  Kahoot!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar